prevnext
Menu

Voeding

box2Goede, gezonde voeding is essentieel voor het optimaal functioneren van uw lichaam en geest. Maar wat is dan goede en gezonde voeding?

Gezonde voeding dient te voorzien in onze dagelijkse behoefte aan water, vezels, vetten, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Eet gevarieerd en neem niet te veel vet, suiker en alcohol.

Kies dagelijks uit alle vakken van de Schijf van Vijf. Laat geen voedingsstoffen weg. Eet vooral veel vezelrijke producten, zoals groente, fruit, volkorenbrood en aardappelen. Deze bevatten veel gezonde voedingsstoffen en zorgen voor een verzadigd gevoel.

Weet wat u eet. Hoeveel E-nummers, kunstmatige smaakstoffen en chemicali├źn eet u? Ik leer u door het lezen van etiketten wat gezond en ongezond is.

Veel mensen zijn dagelijks met eten bezig. Er zijn verschillende redenen om te eten. Allereerst als u honger heeft, maar ook bij sociale gebeurtenissen, gewoonten, verveling, om uzelf te belonen, te straffen of te troosten. Als eten echter uw dag gaat beheersen dan is er wat aan de hand. Wat wordt er opgelost, ingevuld, gecompenseerd, gecorrigeerd of gedempt met eten? Samen gaan we uitzoeken wat de oorzaak is en pakken we uw persoonlijke struikelblokken aan.

schijfvanvijf

 

Terug | Naar Gewicht | Naar Beweging