prevnext
Menu

Individueel begeleidingstraject

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis. Dit gesprek kan zowel telefonisch als in mijn praktijk plaatsvinden. Tijdens dit gesprek zal ik u uitleggen wat ik als gewichtsconsulent voor u kan betekenen en wat mijn werkwijze is.

Intakegesprek (60 minuten)

Tijdens dit gesprek wil ik inzicht krijgen in uw eetgewoontes en bewegingspatroon. Ik zal vragen stellen over uw werk, gezinssamenstelling, huidige eet- en beweegpatroon, verwachtingen, motivatie en doel. Lengte, gewicht, tailleomvang en vetpercentage worden gemeten. Met deze resultaten bereken ik uw Body Mass Index en energiebehoefte.

Om een goed beeld te krijgen van het huidige eetpatroon houdt u gedurende vijf dagen een voedingsdagboek bij. Dit voedingsdagboek ontvang ik graag voor het volgende consult terug zodat ik aan de hand hiervan een passend voedingsadvies kan opstellen. In overleg wordt een realistisch streefgewicht en tijdspad bepaald.

Voedingsanalyse en advies (60 minuten)

Tijdens dit gesprek bespreken we het voedingsdagboek dat ik van u ontvangen heb en het voedingsadvies dat ik heb opgesteld. Het voedingsadvies is verwerkt in een voorbeelddagmenu met variatiemogelijkheden. U krijgt adviezen over de juiste voedings- en leefstijlaanpassingen.

Vervolgconsulten (30 minuten)

Om uw gewoontes echt te veranderen is het aan te raden een periode van minimaal 3 maanden aan te houden. Tijdens deze consulten wordt u gewogen en het vetpercentage wordt gemeten. We bespreken de ervaringen van de afgelopen periode. Daarnaast komen verschillende onderwerpen aan bod zoals uitleg over eiwitten, koolhydraten vetten, vitaminen, mineralen, vezels, zout en het lezen van etiketten. U krijgt tips en adviezen voor speciale gelegenheden zoals feestjes, uit eten en vakanties en u ontvangt lekkere gezonde recepten.
Het aantal vervolgconsulten wordt in onderling overleg bepaald.

Weegconsult (10 minuten)

U kunt kiezen voor een weegconsult wanneer u uw doel hebt bereikt. Wilt u aan het eind van het traject toch nog een steuntje in de rug houden, dan kunt u tijdens dit consult worden gewogen en het vetpercentage laten meten. Tevens is er de mogelijkheid om even bij te praten en vragen te stellen.